Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2010 21:33 - Деян Неделчев - изгъзица без край
Автор: iameverywoman Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1249 Коментари: 3 Гласове:
1



     Ейй,  тия дни пак подпалих моторетката...и то защо мислите - заради ненадминатия "колос" на съвремената българска музика Деян Неделчев, познат отдавна на меломанската ни публика, но от скоро вече и под артистичния псевдоним Икебаната. Брех, ама не се спря тоя човек да ни облива с гениалността си беее... - то не бяха дървеса дето ги боли (незнайно кво)...(от икебана:), то не беше събиране-намиране на съчки.., а ето че сега си сътвори и нов лирически герой, когото да възпява - Дъртака!
      Не сте чули още това брилянтно изпълнение?! - молим, заповядайте, на Вашите услуги! /малко по-долу/  Както сами ще установите, завалията се е постарал и клипа да изпипа, залагайки на едно грабващо драматургично начало в Хамлетов стил, мдам!... Да се смееш ли, да плачеш ли?...
     Верно, обаче това момче много си повярва - реши, че първоначалния бум на "От икебана дървесата ги боли" е един вид върхово признание в творческия му път, а не гръмък смях на една абсолютна нелепица (каквото всъщност беше)....И ето, че отпочна да бълва простотиите си като минерален гейзер, бидейки напълно убеден, че хората му се кефят неистово.... 
     А най-лошото е, че шедьоврите му не са плод на лудост, както масово се коментира, а са съвсем съзнателно сътворени изгъзици!
Напълно очевидно е, че това са творения, търсещи целенасочено своя отклик и авто-идентификация във всемирната простотия! :) Но понеже българският език, както знаете, не е всемирно разпространен, в частност творческата цел на изпълнителя е с тези парчета да провокира нашенската си, родна простотия... Или казано с други думи, те търсят своя адресат в българина-простак, чийто смях /по презумпция/ може да бъде предизвикан предимно от някоя безвкусна идиотщина....При това явно залагайки, че ще има широка аудитория, отговаряща на посочения критерий! - И тъкмо това е, което ме прави да яхна метлата!
     А за капак, една иначе интелигентна ТВ-водеща, каквато е Гала, най-настойчиво се опитва да ми внуши, че аз, видите ли, нямам чувство за хумор!!!...- Защото според нея (както сами ще се уверите от второто видео по-долу), клипът към "Съчки събирам" е направен с много чувство за хумор и за нЕ`ква автоирония даже говори... Просто думи нямам! - От това й твърдение (четейки м/у редовете) излиза, че и тя самата потвърждава, че единицата мярка за  `чувство за хумор`(поне в БГ) е това да се хилиш като изтрещялник на някоя пълна простотия... Или иначе казано, че българинът има едно просташко чувство за хумор, в което не само няма нищо лошо, ами и трябва да се толерира!!!
     Абе СФинявам се много, сигурно съм старомодна задръстенячка, ама що така си мислех, че изкуството (в т.ч. песенното) е призвано да води към някакво култивиране на духа, а не обратното - да блъска към (меко казано) елементаризъм?!  ---  Иначе, че простотията е повсеместно ширнала се, е така.., ама дай сега и крила ли да й даваме?!... То досега се изривах от долнопробните чалгарски изпълнения, ама г-н Икебаната ги удари в земята направо:)))
     Но това е то меркантилността...
     А иначе на Деянчо Неделчев, дет`толкова си е повярвал, вече може би крилцата му бучкат да му поникнат на гърба..., ама колкото и да му бучкат, в Пегас няма да се превърне... Абе дет`е лефа: Боже, ела и си прибере версиите!" :)))))

http://vbox7.com/play:c6e9abdf
http://vbox7.com/play:a0f4a16c



Тагове:   край,   Неделчев,


Гласувай:
1



1. анонимен - На скоро по телевизията Деян Нед...
31.10.2010 21:44
На скоро по телевизията Деян Неделчев каза,че му е обидно да го сравняват с певци като Орлин Горанов и Васил найденов.Пази боже сляпо да прогледа.
Не го знам за какъв се мисли,не съм запознат и със "творчеството" му,но като гледам последното му творение си мисля,че всички хора сме обикновенни,само простотията е необикновена.
цитирай
2. iameverywoman - :))) изтървала съм го тоя бисер...
31.10.2010 22:18
анонимен написа:
На скоро по телевизията Деян Неделчев каза,че му е обидно да го сравняват с певци като Орлин Горанов и Васил найденов.

Ами обидно ще му е, разбира се...- никой от тях не е предизвиквал като него такъв културен шок в населението.., та на това е способен само носител на НЕОБИКНОВЕНА простотия!! :)))
цитирай
3. gal4e - :)
17.11.2010 22:29
ох!чудя се да се смея ли...или да плача..съвсем случайно един ден попаднах на този палячо така да го назова...ама то и за палячо не става...наложи ми се да проследя клипа няколко пъти втренчена в монитора на компа...гледах и се чудих,аз ли не съм наред и не мога да схвана за какво ствава въпрос или това е някакво подобие на жалко хумористично изпълниние??!!...в продължение на няколко минути мислих и изведнъж ни просветна:О,Боже.......та това е сериозно...ужас....уплаших се....уплаших се за това,че хората гледат този клоун...до там ли стигнахме???И тук да вмъкна и наш'та любима фолк музика...жалко е!!!многоооо жалко!!!Никаква цена...никакво самочуствие...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: iameverywoman
Категория: Лични дневници
Прочетен: 84701
Постинги: 33
Коментари: 62
Гласове: 70
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930